Maraton egyéni

Ez az a táv, amit egy futónak legalább egyszer az életben teljesíteni kell.

A maraton táv egy kihívás minden profi és amatőr sportoló számára, mely nemcsak arról szól, hogy fizikailag teljesítsd a távot, hanem arról is, hogy lelkileg kihozd magadból a maximumot, mert a maraton futás hivatalos távja 42,2 km!!!

Ha teljesíteni akarod, akkor időben kell elkezdeni a felkészülést, anélkül nagy bátorság nekivágni a távnak. Van egy mondás a futók körében - „a maraton az 30 km-nél kezdődik” - , amit igenis komolyan kell venni. 30 km után ürül ki a szervezet az extrém terheléstől és az, hogy bírod-e  az utolsó 12 km-t, az nagyban függ az ésszerű és alapos felkészüléstől. Felelőtlenség tehát alázat nélkül, könnyedén venni a távot és a felkészülési időszakot! Még ha fizikailag úgy is érzed, hogy a topon vagy, lelkileg is erősnek kell lenned. Mert az a mondás is igaz, hogy „minden fejben dől el”... 

A futóversenyeken a maraton számra többnyire kevesebben neveznek, mint a félmaraton versenyszámra, ami nem csoda, hisz az eredményhez komoly alázat és elszántság kell.

A Keszthelyi Kilométerek maratoni futóversenyről érdemes pár hasznos információt elolvasnod:

 • A keszthelyi pálya egy körpálya, ami azt jelenti, hogy a 42 km-es táv 4 körből áll.
 • Az egységes körök azt jelentik, hogy minden versenyszám együtt fordul.
 • Egy kör alatt 5 frissítő állomással találkozhatsz, vagyis 2 km-enként várnak a szervezők hideg itallal, izoval, banánnal, szőlőcukorral, kálciummal stb.
 • Minden frissítő állomáson van egészségügyi személyzet is, így ha fájdalmat érzel lábadban, szédülsz, hányingered van, vagy bármi más a gondod, állj meg és kérj segítséget! Ne sajnáld a megállásra az időt, ha erőt kell gyűjtened!
 • Lehetőség van egyéni, úgymond saját receptjeid alapján összeállított „egyéni frissítő italok” leadására, így a 42 km-es táv alatt ugyanazzal a frissítővel tudod szervezetedet erősíteni, mint amit a felkészülés során megszoktál.
 • Nem leszel magányos a verseny alatt, hisz a rajt-cél kapunál, illetve a pálya rajttól legtávolabbi pontján is pörgős zenével várunk.
 • A keszthelyi futóverseny pályája nem unalmas, mert mindig történik valami!

Nevezz a maratonra most!

Intersport Keszthelyi Kilométerek ... együtt veled pünkösdkor Keszthelyen!

Minden maratonistának érdemes megfogadni...

 • A fokozott kiürülés miatt minden frissítő állomáson frissítsd magad, pótold a sókat, mert ezen fog múlni, hogy a maraton utolsó köre hogyan fog sikerülni és lesz-e elég energiád a hajrához.
 • Ne sajnáld az időt az ivásra, evésre!
 • Készülj fel az időjárás változékonyságára is! Lehet, hogy esik, fúj vagy tűz a nap...
 • Fuss saját tempódban, ne próbálj versenyezni a téged előzőkkel, főleg ne a félmaratont, vagy váltót futókkal. Ők nem 42 km-t teljesítenek, hanem csak a felét vagy negyedét. Óriási a különbség!


JÓ HÍR a Keszthelyre visszatérő maratoni futóknak és a Keszthelyen először futó maratonistáknak:
Kivettük a pályából a fordítókat, hogy minél gyorsabb legyen a pálya, hátha meg tudod dönteni egyéni csúcsodat és büszkén meséled majd sporttársaidnak a legjobb eredményedet, ami Keszthelyhez köt.

Segíts egy csapatot!
Ha van baráti csapat, akiknek jól jönne egy negyedik személy, fuss velük és nevezz be váltóba is! Egyéni indulóként maraton váltó csapatnak is tagja – első tagja - lehetsz. Két rajtszámmal versenyzel majd (egy maraton egyéni és egy maraton váltó vagy félmaraton váltó). Fontos viszont, hogy mindkettőre külön kell nevezni!

Amikor először vágsz neki a távnak, nagy benned a bizonyítási vágy, ami persze egy kis izgalommal is párosul. Mert hisz kiben ne merülne fel a kérdés: vajon bírni fogom? Gyere el Keszthelyre és jelentkezz be nálunk első maratoni futóversenyedre. Fantasztikus hangulat, a speakerek tempófokozó buzdítása, a pálya mellett szurkolók tapsa és a pörgős zene a garancia arra, hogy igazán jól érezd magad és élmény legyen első maratoni futásod.

Megtiszteltetés lenne számunkra, ha nálunk futnád le először a maratont.

Vannak persze, szerencsére fanatikus sportolók, hobby futók is, akik nem elégszenek meg azzal, hogy egyszer lefutják a maratont, hanem többször is rajthoz állnak. Ekkor a cél már nem önmaguk legyőzése, hanem az időeredmény javítása. Ez az a sportág, ahol az egy másodpercnek is nagyon lehet örülni. Szeretnénk, ha a keszthelyi verseny egyszer életed legnagyobb versenye lehetne.

A Keszthelyi Kilométerek futóverseny szervezői mindent megtesznek azért, hogy akár az első, akár a sokadik futóversenyeden veszel részt, az élmény és a jó időeredmény garantált legyen.

Gyere és teljesítsd nálunk a maratoni távot a keszthelyi pünkösdi futóversenyen!

Nevezz a maratonra most! Várunk!

KKM / Intersport Keszthelyi Kilométerek
félmaraton, maraton, váltók
Keszthely, 2018. május 19-20.