Versenykiírás 2,5 / 5 km

Intersport Keszthelyi Kilométerek
Sprint
2,5 km és 5 km-es futamok
2018. május 19. szombat, Keszthely Fő tér


 

Időpont / Helyszín

A verseny időpontja: 2018. május 19. szombat

A rajt helyszíne: Keszthely, Fő tér
Versenyközpont: Keszthely, Fő tér

Rajt: 15.00 órakor – 2,5 km és 5 km

Rendező / Információ

Keszthelyi Kilométerek Egyesület 8360 Keszthely Sörház utca 3. / telefon: +36 30 267 12 36
www.keszthelyikilometerek.hu / Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Versenyiroda

Versenyiroda: Keszthely, Fő tér – Balaton Színház

Nyitva tartás:
2018. május 19. szombat 12.00 – 14.00 óráig


A Balaton Színház, a versenyirodában szombaton lehet nevezni, ahol átvehetők a rajtcsomagok. Külön pultnál intézhető az előnevezés, a helyszíni nevezés és a VIP nevezés. Korábban nem lehetséges a csomagokat átvenni.

Versenyszámok

2,5 km – 1 kör egyéniben táv: 2,5 km
5 km – 2 kör egyéniben táv: 5 km

Rajtszámok

A rajtcsomagban a rajtszámmal együtt a 4 db biztosító tű is megtalálható. A chip a rajtszám hátoldalán található, nem lehet onnan eltávolítani, nem kell leadni. A rajtszámok versenyszámonként eltérő alapszínűek, így könnyen megkülönböztethetők.

Rajtszám kedvezmények érvényesek a verseny hétvégéjén Keszthelyen, melyek a rajtszám felmutatásával válthatók be. A kedvezmények listáját a weboldal és a programfüzet tartalmazza.

Útvonalak / Km jelzések

RAJT: Keszthely Fő tér.
A pálya teljes 2,5km-es körpálya, különlegessége a Fő téren felállított színpad, mely egyben a CÉL területe is. Az útvonal többi szakaszán fél vagy teljes pályás útlezárás érvényes.

HASZNOS: a km jelzések minden egyes kilométeren elhelyezett táblával követhetők.

Rajt, cél

A RAJT és a CÉL a keszthelyi Fő téren van felépítve, külön színpadi befutófolyosóval a cél a színpadon.

Kezdési Időpontok

12.00 - 14.00 helyszíni nevezés, rajtszámok, chipek, rajtcsomagok átvétele
15.00 Sprint 2,5 km RAJT majd azt követően a SPRINT 5 km RAJT
(egymás után az előző futamok beérkezését követően)

Cél: a befutócsomagok és érmek átvétele a színpadon

Ezt követően a futamok közös eredményhirdetése.

FONTOS!
Kérjük a versenyzőket, hogy Keszthelyre időben induljanak el, mivel a versenyzők késése miatt nem tudjuk a kezdési időpontokat módosítani. Ez természetesen a versenyiroda nyitvatartására is vonatkozik, így kérjük számítsanak a versenyzők forgalom korlátozásra, torlódásokra és a parkolók megkeresésére is szánjanak plusz időt. 

Az időjárási viszonyok módosíthatják a rajtok időpontját, melyről időben tájékoztatjuk a helyszínen a versenyzőket. 

A rendezvénnyel kapcsolatos információkat a rendező a keszthelyikilometerek.hu oldalon és a facebook oldalon teszi közzé.

Öltözők, ruhatár, WC, zuhanyzási lehetőség

Mozgás Háza - Keszthely Fő tér / Erzsébet királyné utca becsatlakozásánál, a versenyirodától 150m-re női és férfi öltöző, WC, mozgássérült WC, zuhanyzó áll az indulók rendelkezésre. Itt helyezhetik el a névvel és rajtszámmal feliratozott műanyag zsákokban az indulók személyes tárgyaikat, zsákok a ruhatárban kérhetők. Nyitva tartás a rendezvény végéig 19.00 óráig. A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk! A versenyközpontban mobil WC-k kerülnek elhelyezésre.

Frissítő állomás

A versenyzők vizet, szőlőcukrot, citromot, banánt, csokit és izotóniás italt tudnak magukhoz venni a pályán található frissítőállomásokon.

Időmérés / Chip

A chipes időméréssel nettó idő látható az eredménylistában. A chipek a rajtszámra vannak ragasztva, nem kell őket visszaadni. Egyéni chipes időmérésre nincs lehetőség.

Egyéni korcsoportok / Eredménylista

A verseny eredménylistája a versenyt követő naptól lesz elérhető a weboldalon. Az eredménylistában az abszolút helyezések mellett az alábbi korcsoportok szerint is láthatók az eredmények.

2006 - 1998 születettek 12 – 20 évesek
1997 - 1978 születettek 21 – 40 évesek
1977 – 1958 születettek 41 – 60 évesek
1957 - nél korábban születettek 61 év felettiek

Korhatárok

2,5 km és 5 km - korhatár 12 év (nem indulhatnak akik 2007-ben vagy később születtek) 18 év alatti versenyzők a versenyre nevezéskor aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot kötelesek leadni.

Nevezési díjak / Nevezési határidők

Nevezési díjak

Nevezési időpontok egyéni nevezési díjak/fő
KORÁNKELŐ AKCIÓ
2017. november 1 - december 31.
3000 Ft
2018. január 1 -február 28. 3500 Ft
2018. március 1 - április 30. 4000 Ft
2018. május 1 -13. 4500 Ft
Kedvezményes előnevezés 18 év alatti versenyzők esetén.
2017 november 1 - 2018. május 13.
2500 Ft
ELŐNEVEZÉS ZÁRÁSA  
NEVEZÉSI DÍJ A VERSENY NAPJÁN
2018. május 19. szombat
5500 Ft

A sávos nevezési díjak nem a regisztráció, hanem a nevezési díj befizetésének időpontjára vonatkoznak! AZOKAT A NEVEZŐKET, AKIK NEM FIZETIK BE A NEVEZÉSI DÍJAT TÖRÖLJÜK RAJTLISTÁNKRÓL!

NEVEZÉS LEMONDÁSA:

A már befizetett nevezés AZ ELŐNEVEZÉS ZÁRÁSA ELŐTT mondható csak le!!!
Erről a szervezőket írásban szükséges tájékoztatni ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ), majd a visszakapott válaszlevél jelent kizárólag igazolást arra, hogy visszalépés miatt a Keszthelyi Kilométerek jövő évi, 2019-es versenyére váljon érvényessé a nevezés.
Ilyen esetben 2019-ben ismét kell nevezni, de természetesen nem kell díjat fizetni.

Nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni. Abban az esetben, ha a benevezett versenyző nem tud a rendezvényen részt venni, határidőig élhet a fent említett lemondással, vagy átadhatja a nevezését más személynek. Az átadás adminisztrációja a versenyirodában történik, melyhez az eredeti versenyzőtől egy nyilatkozat szükséges, mellyel igazolják az átadást a versenyiroda személyzetének.

18 év alatti versenyzők a versenyre nevezéskor aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot kötelesek leadni.

ELŐNEVEZÉS MÓDOSÍTÁSA:
Az előnevezetteknek 2018. május 13-ig lehetséges a nevezésük bármely módosítása. További módosításra a helyszínen van lehetőség KIZÁRÓLAG A VERSENYIRODÁBAN.

Nevezési díj tartalma

 • A rajtcsomagban:
  • rajtszám + chip
  • a verseny tornazsákja
  • programfüzet a verseny útvonaltérképével, az indulóknak szánt információkkal a kedvezményekről, programokról, helyszínekről
  • szponzorok felajánlásai, kiadványai
 • A befutócsomagban
  • víz, alkoholmentes sör
  • péksütemény
 • INGYENES részvétel a tészta partin és a verseny hétvégéjének kapcsolódó programjain
 • bőséges ellátás a frissítő állomáson
 • egészségügyi és rendőri biztosítás
 • chipes nettó időmérés
 • egyedi befutóérem
 • online képgaléria, INGYENESEN letölthető képekkel
 • INGYENES parkolás Keszthelyen a pünkösdi hétvégén (szombatra parkolókártya a versenyirodában átvehető, vasárnap ingyenes a parkolás)
 • öltözési, zuhanyzási lehetőség, ruhatár használata

Nevezés / Előnevezés

ELŐNEVEZÉS ON-LINE:

A www.keszthelyikilometerek.hu weboldal nevezés aloldalán a Keszthelyi Kilométerek saját neveztető rendszerében kell a regisztrációt és a nevezést végezni.
ON-LINE nevezőinknek a regisztrációról és a nevezési díj megérkezéséről is automatikus üzenetet küldünk, amennyiben megadta e-mail címét.

A nevezési díjak adminisztrációja és a rajtszámok adása manuális, HETENTE 1× történik. Köszönjük a türelmet.

LEVÉLBEN:

A nevezési lap olvasható kitöltésével és aláírásával lehetséges a nevezés. A versenyszámonkénti nevezési lapok és egészségügyi nyilatkozat a www.keszthelyikilometerek.hu weboldal NEVEZÉS aloldaláról nyomtathatók ki.

A nevezési lapot postán kell eljuttatni a rendezőnek. A postán vagy bankban befizetett nevezési díj igazolását, a nevezési lappal együtt kérjük postázni. A befizető csekk hátuljára a születési időt rá kell írni. Csak olvashatóan kitöltött, aláírt és az előnevezés zárásáig megérkezett nevezési lapokat tudjuk elfogadni.

SZEMÉLYESEN:

Személyes nevezés 2017. november 1-től munkaidőben lehetséges a Balaton Kongresszusi Központ és Színház jegypénztárában. 8360 Keszthely Fő tér 3. Tel.: 83 / 515 232

NEVEZÉS - HELYSZÍNI VERSENYIRODA:

Keszthely, Fő tér – Balaton Színház

Nyitva tartás: 2018. május 19. szombat 12.00 – 14.00 óráig

Az indulók száma NINCS KORLÁTOZVA a helyszíni nevezéskor sem. Rajtszámok, chipek a rajtcsomagban átvehetők a fenti időpontban a versenyirodában.

NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSE - BANKI ÁTUTALÁSsal, a közlemény rovatban a nevező NEVÉNEK és SZÜLETÉSI DÁTUMÁNAK feltüntetésével.

Keszthelyi Kilométerek Egyesület
K&H 10404955-50526553-57491007

Banki átutalás esetén átutalásos számlát küldünk postán. ON-LINE nevezőinknek a regisztrációról és a nevezési díj megérkezéséről, a rajtszámról üzenetet küldünk. A nevezési díjak adminisztrációja és a rajtszámod adás manuális. Hetente 1x történik. Köszönjük a türelmet. A külföldről befizetett nevezési díjakat kérjük nevezőnként Ft-ban utalni.

POSTAI RÓZSASZÍN CSEKKen a nevező nevének és a születési dátumának feltüntetésével.
FONTOS! A postai utalványra nevet, címet és születési dátumot kérünk írni, hogy a befizetést a nevezési lappal azonosítani tudjuk! A postán érkezett nevezési díjakról készpénzes számlát állítunk ki. 

Postai címünk: Keszthelyi Kilométerek Egyesület, 8360 Keszthely, Sörház u. 3.

Érem / Díjazás

Célba érkezéskor MINDEN VERSENYZŐ befutócsomagot és érmet kap. Az alábbi helyezettek serleg, érem, kategória helyezetteink oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesülnek.

2,5 km
1. hely, női / 1. hely, férfi
2. hely, női / 2. hely, férfi
3. hely, női / 3. hely, férfi

5 km
1. hely, női / 1. hely, férfi
2. hely, női / 2. hely, férfi
3. hely, női / 3. hely, férfi

A díjakat és nyereményeket az eredményhirdetésen kapják meg a nyertesek, azokat a későbbiekben nem tudja postázni a szervező.

Versenybíróság

A versenybíróság elnöke vezeti a versenyt, irányítja a versenybíróság munkáját és dönt az esetleges vitás kérdésekben. A versenybíróság tagjai a Zala Megyei Atlétikai szövetség kijelölt bírói.

Versenyorvos

A verseny orvosa: Dr. Dudás Margit sport szakorvos.

Az útvonal biztosítása

Az indulók az útvonalon mindenhol elsőbbséget élveznek, így az útvonal városi szakaszán félpályás, illetve teljes pályás útlezárások mellett haladhatnak. Az útvonal teljes hosszában rendezői, polgárőri biztosítás irányítja a forgalmat.

Parkolási lehetőség, útlezárások

A versenynek kijelölt parkolói lesznek, ahol ingyenes lesz a parkolás. A térképen jelölve lesznek a parkolók.
SZOMBATRA a versenyirodában kapható ingyenes parkolókártya, vagy töltsd le innen.

Tészta parti, koncert

Szombat este 2018. május 19-én 18.00 órakor szabadtéri tészta partira várjuk nevezett versenyzőinket a keszthelyi Fő térre. Már nevezett versenyzőknek a tészta parti ingyenes, melynek a részvételi kártyája a rajtcsomaggal együtt átvehető a versenyirodában.
Hozzátartozóknak kedvezményes vásárlás biztosított. A tészta parti alatt koncert szórakoztatja az érdeklődőket.

További programok a Pünkösdi hétvégén

2018. május 19. szombat 10.00 órától – gyermek és sprint futóversenyek

GYERMEK futóversenyek 0-14 év közötti korosztálynak 24 futammal

10.00 órakor 250 m fiú/lány évenkénti futamok és eredményhirdetés
12.00 órakor 500 m, 1000 m, és 1500 m fiú/lány évenkénti futamok és eredményhirdetés

SPRINT-FUTAM versenyek
15.00 órakor 2500 m és 5000 m férfi/női futamok és eredményhirdetés

18.00 órakor tészta parti és koncert

2018. május 20. vasárnap 10.00 órától – 10,55km, félmaraton, maraton egyéni és váltók 

09.30 órakor közös bemelegítés
09.50 órakor kerekesszékes, hand-bike-os rajt
10.00 órakor rajt félmaraton, maraton egyéni és váltók

12.30 órakor rajt egyéni 10,55 km
15.30 órakor eredményhirdetés

Verseny elhalasztása, Vis Maior

Amennyiben olyan időjárási helyzet várható, amely a versenyt meghiúsíthatja, a szervező élhet az elhalasztás lehetőségével, melyről időben értesíti a résztvevőket e-mailen és /vagy SMS-ben. Ebben az esetben új időpont kerül kijelölésre, melyre az előnevezések érvényesek lesznek. Ilyen Vis Maior körülmények esetén nincs lehetőség a nevezési díjak visszatérítésére.
 

Hivatalos Versenyzési Feltételek

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló vállalja a versenykiírásban foglaltak betartását, a versenybíróság közreműködését és a verseny szabályainak érvényességét önmagára nézve, azaz elfogadják a Hivatalos Versenyzési feltételek és a Versenyszabályok tartalmát. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételének.
A kitöltendő egészségügyi nyilatkozatban a versenyorvost tájékoztatják betegségükről, ha az orvos szükségesnek ítéli, alávetik magukat vizsgálatnak.

Versenyszabályok:

• az egészségügyi nyilatkozat kitöltése minden nevezőnek kötelező
• a kezdési időpontok bármikor megváltozhatnak az időjárási helyzethez igazodva
• nevezéskor kötelező a hozzátartozó nevét és telefonszámát megadni, hogy ezt a személyt orvosi ellátás esetén tudja a szervező tájékoztatni a versenyző állapotáról

• a versenyen minden felkészült futó rajthoz állhat, aki elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket és betartja
• az a versenyző, aki rajtszám nélkül versenyez, vagy azt nem látható helyre rögzíti, eltakarja, összehajtja; aki a pályát elhagyja, rövidíti; aki a teljes távot nem teljesíti, a kijelölt útvonaltól eltér, vagy egyéb, pl. a futó társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít, a versenyből kizárásra kerül
• kizárásra kerül aki a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki, így az eredménylistában sem szerepel
• a pálya útvonalán ellenőrző pontok kerülnek elhelyezésre, melyeknél a versenybírók ellenőrizhetik a versenyzők elhaladását, illetve részidejét
kísérő autó, kísérő kerékpár alkalmazása kizárólag csak a szervezők részére megengedett, így ezekkel a versenyzőket kísérni TILOS
• az időmérés a rajtszámra ragasztott chippel történik, melynek díját tartalmazza a nevezési díj, ezért külön fizetni nem kell és kauciót sem kell leadni
• a verseny színhelyein elhagyott értékekért, személyes tárgyakért nem vállalunk felelősséget
• a versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos 
• az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető
• a rendező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát bármikor korlátozza, a nevezést bármikor lezárhatja
• a szervező fenntartja az útvonal, a programok és az időpont változtatásának jogát
• az aktuális meteorológiai adatok tükrében a szervező egyesület dönthet a sportrendezvény, illetve a futamok végleges bezárásáról, szüneteltetéséről, vagy elhalasztásáról
• a rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, azokat bármely fórumon felhasználhatja
• a nyitott helyszíni nevezés miatt a szervezők nem tudják garantálni a versenyzőknek a kért póló méretet, sem a versenyirodában, sem a versenyt követően
• a versennyel kapcsolatosan megadott adatokból statisztikai elemzéseket végzünk, célcsoportokat képezünk, majd versennyel összefüggő információkat küldünk ki e-mailben, hírlevélben.

 

 

KKM / Intersport Keszthelyi Kilométerek
félmaraton, maraton, váltók
Keszthely, 2018. május 19-20.

Névadó szponzor

Kiemelt támogatók